Huoneet paikalleen

Kävimme tänään arkkitehdin luona katsomassa tämän hetkisiä piirustuksia. Yläkerran hän oli piirtänyt jo melkein valmiiksi. Teimme muutamia pieniä muutoksia, mutta mitään isompaa ei enää tarvinnut muuttaa. Alakerta oli pahemmin kesken, mutta sekin saatiin porukalla ihan hyvää kuosiin. Arkkitehti tekee sovitut viilaukset ja piirtää pohjat puhtaaksi tämän viikon aikana. Tilasin ensi viikoksi maaperätutkimuksen, ja sitä varten saamme asemapiirroksen viimeistään perjantaina. Saamme myös pohjakuvat sisustussuunnittelijaa varten. Niihin voi vielä tulla ensi viikolla pieniä muutoksia, mutta pääpiirteissään huoneet ovat paikoillaan.

Piirtelyn ja suunnittelun lomassa arkkitehti ehdotti maakellaria talon takanurkalle. Se vaikutti heti todella hyvältä idealta, ja päätimmekin sen toteuttaa. Kellarin ovi tulee lähelle alakerran uloskäyntiä, joten maakellariin pääsee talvellakin vaikka sisätossuissa. Alunperin olimme ehdottaneet kylmiötä tai vastaavaa talon alakertaan, mutta maakellari on ehdottomasti parempi idea. Sen paikka syntyy melkein itsestään, kun kyseistä kohtaa pitää kuitenkin kaivaa terassia varten.

Täytyy todeta, että olemme todella tyytyväisiä arkkitehdin työhön. Hän osasi piirtää toiveidemme pohjalta talon, joka on sellainen kuin haluamme mutta kuitenkin erilainen kuin osasimme odottaa. Kaikki halutut tilat ovat paikoillaan, eikä talossa ole mitään ylimääräistä, joka veisi turhaan rahaa antamatta mitään vastineeksi.

Äsken (10 minuuttia sitten) päätimme, että ulkoverhoukseksi tulee rappaus. Olemme miettineet rappauksen ja tiilen väliltä, mutta rappaus siis lopulta voitti. Onpahan edes joku asia päätetty, kun tuntuu että mietittäviä asioita on tuhat + yksi jo tässä vaiheessa.