Joulukuun ja vuoden 2013 sähkönkulutus

Joulukuussa sähköä kului 1703 kWh (1457 kWh marraskuussa). Joulukuuhan on ollut poikkeuksellisen lämmin, joten sen vuoksi kulutus jäi 400 kWh alhaisemmaksi kuin vuotta aikaisemmin. Nyt ei ole tullut takkaakaan juuri poltettua, ettei talo lämpene liikaa. Valaistus tietysti lisää sähkönkulutusta, kun eletään vuoden pimeintä aikaa. Vuoden 2014 sähkönkulutus jäi lämpimän joulukuun ansiosta alle 16 000 kWh:n eli lopulliseksi kulutukseksi tuli 15 667 kWh. Edellisestä vuodesta jäätiin n. 500 kW alle.

Uusi vuosi vaihtui meillä jännittävissä tunnelmissa. Ammuimme naapurin kanssa ilotulitteita, ja loppuhuipennukseksi jätetty pata kaatui ja alkoi ampumaan kohti. Sen jälkeen juostiin koko porukalla karkuun pommien räiskähdellessä ympärillä. Onneksi selvisimme ilman fyysisiä tai aineellisia vahinkoja. Lapset tietysti säikähtivät eniten, ja tapahtumaa on puitu vielä tänään puheiden ja piirrosten muodossa. Saimme opiksi otettavan kokemuksen turvallisuudesta ilotulitteiden kanssa. Tosin niin on uutisten mukaan saanut moni muukin, kun asuntoja ja taloja on palanut pitkin Suomea.

4 vastausta artikkeliin ”Joulukuun ja vuoden 2013 sähkönkulutus

 1. Arto Määttä Artikkelin kirjoittaja

  Juu, olet oikeassa. Ihan noin hyvä ennustaja en ole. Vaikka jos pitäisi vuoden 2014 sähkönkulutus ennustaa, niin veikkaisin 16000 kWh. 🙂

 2. Mika

  Tekstin sisällön perusteella otsikossa pitäisi varmaankin lukea ”Joulukuun ja vuoden 2013 sähkönkulutus? Eli vuosi 2014 jäänee vielä nähtäväksi, ja sen toteutumisesta voimme sitten lukea vuoden päästä? 🙂

   1. Arto Määttä Artikkelin kirjoittaja

    Mitä tuosta puun määrästä nyt osaisi sanoa. Käytän aiempaa arviotani, eli 1-2 kuutiota. Alkuvuodesta oli normaali talvi, ja silloin takkaa tuli poltettua jonkin verran. Loppuvuosi oli lämmin, ja minä olin kovimmat pakkaset vielä reissussa. Tällöin puuta tuli poltettua vähän. Takkaa ei juurikaan tule lämmitettyä, jos ulkolämpötila on yli nollan, ja sitähän se joulukuussa suurimmaksi osaksi oli.

Kommentointi on suljettu.