Hyvää uutta vuotta

Hieman myöhästyneet uuden vuoden toivotukset lukijoille! Me ammuimme uuden vuoden kunniaksi muutaman raketin ja hienon padan uuden kotimme läheltä. Kyllä oli hienoa viettää vuoden vaihtumista uudessa talossa!

Sähkölukema 1.1.2012 oli 10509 kWh.

Päälämmönlähde on nyt ILP. Se puhisee välillä ja on välillä hiljaa. Jos pidämme makuuhuoneiden ovet auki, ne lämpiävät pelkästään ILP:n voimin. Jos ovet on kiinni, joutuvat IV-lämmittimet töihin. Pikkulikka on tämän viikon mummolassa hoidossa, joten olen säätänyt hänen huoneeseen lämmöksi 19 astetta. Meillä on makuuhuoneen termostaatissa 20 astetta, ja yöllä lämpötila onkin ollut siinä. Ensi yönä ajattelin kokeilla 19 astetta. Eikös sitä sanota, että viileässä nukkuu paremmin. Olohuoneessa on kolme IV-lämmitintä, mutta ne eivät ole päällä, koska polttavat sulakkeen jostain syystä. Sähköasentaja lupasi katsoa, missä vika on, kun seuraavan kerran tulee käymään. Olohuoneessa on lattialämmityskaapeli ulkoseinien vierellä. Se on nyt päällä mutta säädetty aika pienelle. Lisäksi meillä on lattialämmitykset päällä WC-suihkuhuoneessa, kodinhoitohuoneessa ja keittiössä.

IV-koneessa (Enervent Pelican ECO-EDE) on jälkilämmitysvastus, mutta näillä keleillä se ei ole käytössä. Olen säätänyt siinä tuloilman lämpötilaksi 16 astetta, ja se saavutetaan pelkällä LTO-kennolla.

Alakertahan on meillä vielä täysin kesken, eli se on rakennustyömaata. Siellä ei ole lämmittimiä. Teknisen tilan oviaukossa ei ole ovea, joten sieltä saattaa tulla vähän hukkalämpöä. Samoin työvalaisimet lämmittävät ollessaan päällä. Alakerta on aika viileä, veikkaan alle 15 astetta. Mittarilla en ole mitannut.