Kalusteita paikalleen

Tänä viikonloppuna on jälleen pistetty kalusteita paikalleen. Pikkulikan huoneessa on komerot. Pistin mielenkiinnon vuoksi alle pikkulikan huoneesta suunnittelukuvat ja valokuvan lopullisesta tuloksesta.

Myös WC:n ja KHH:n kalusteet ovat paikallaan. Nyt saa putkimies tulla, kun kaikki vesipisteet ovat valmiina odottamassa asennusta. Talkooporukka kantoi IV-koneenkin paikalleen yhden kahvitauon aikana. Teknisestä tilasta puuttuvat vielä käyttövesivaraaja ja keskuspölynimuri. Varaaja tulee putkimiehen mukana. Pölynimurin ostamme ja asennamme itse jossain välissä.

Päivi on saanut tasoitettua ja maalattua yläkerran ison makuuhuoneen. Hän teki katon valmiiksi viikolla, ja nyt viikonlopun aikana hän viimeisteli seinät. Sinne tulee vielä kahdelle seinälle sisustuspanelointia, ja meidän pitäisi tulevalla viikolla saada paneelit. Urakoitsija lupasi tehdä paneloinnin rungon valmiiksi alkuviikosta. Meidän lukulamppumme meinasivat aiheuttaa ongelmia. Ne upotetaan seinään, eli tässä tapauksessa panelointiin, ja upotussyvyys on 8,5 cm. Lamput tulevat ulkoseinää vasten. Ensin mietimme, että pitääkö meidän tosiaan tehdä noin paksu koolaus. Urakoitsija sanoi kuitenkin, että tehdään lautakoolaus ja kaivetaan seinään kolot lamppujen kohdalle. Neopor-seinistä on siis tässä tapauksessa hyötyä 🙂

Tulevalla viikolla pitäisi tapahtua paljon. Maanantaina klo 10 tulee vastaava mestari mukanaan nuohooja tekemään takan tarkistusta. Samalla katsotaan, mitä kaikkea pitää tehdä ennen muuttotarkastusta. Sähköasentaja on luvannut tulla tekemään vielä puuttuvia sähköasennuksia. Hän ei kuitenkaan saa kaikkea tehtyä ennen kuin keittiön ja KHH:n välitilalaatoitus on tehty. Putkiasentaja tulee loppuviikosta, ja samasta firmasta tulee IV-asentajakin pistämään sen puolen kuntoon. Meidän pitäisi saada liesikupu torstaina, joten sen ehtii vielä asentaa perjantaina. Välioviakin odotamme saapuvaksi jossain välissä. Toivottavasti kaikki toimitukset pitävät ja kaikki asentajat mahtuvat yhtä aikaa tekemään hommia.

Välillä meinaa iskeä paniikki, kun viime hetkellä huomaa jotain puuttuvan. Tänään esimerkiksi huomasin, että meillä puuttuu yksistä LED-valaisimista muuntaja. Pistin sen saman tien tilaukseen, mutta toisaalta ei sen puuttuminen muuttoa estä. Olisi kuitenkin mukava, että yläkerta olisi täysin valmis, kun muutamme.

Ison makuuhuoneen katto tehtiin samalla tavalla kuin pienemmän huoneen katto eli Kolibrilla ja koristetelalla. Isot aukot ovat valaisimille.

Sisustussuunnittelijan näkemys pikkulikan huoneesta.

Keittiömaailman kalustemyyjän kuva pikkulikan huoneesta.
Huone lopullisessa muodossaan. Kaapit ovat oikeasti valkoiset, mutta jostain syystä kamera halusi ottaa niistä vaaleanpunaisen sävyisen kuvan. Täytelevy puuttuu kaapiston vasemmasta laidasta. Myös sokkeli on asentamatta.
WC:n allaskaappi

Vasemmalta lukien: suihku¸ pönttö ja kaappi

Kodinhoitohuoneen toinen seinä. Pesutorni tulee hyllyjen oikealla puolella olevaan aukkoon.

Ekke pistää KHH:n kurapisteen viereisiä kaappeja kohdalleen.
Eero pistää viimeisiä hyllyjä paikalleen. Ekke odottaa jo malttamattomana, että saa asentaa viimeisen oven.

Tämmöinen siitä sitten tuli. Allasta varten leikatun reiän reunat on suojattu silikonilla ja siksi allas on vielä pois paikaltaan.
Sama seinä toisesta suunnasta. Pikkulikka ehti jo kokeilemaan, onko kattolampun kupu pölyinen. Olihan se…
IV-konetta kannetaan paikoilleen. Painoa on ihan riittävästi neljällekin.

Siinä se nyt nököttää asennusta odottamassa. Koneen oma ohjainpaneeli pistetään tekniseen tilaan. Yläkerrasta sitä ohjataan KNX-paneelin avulla.
Välikarmillisten ikkunoiden tiivistys aiheutti päänvaivaa. Lopulta päädyimme siihen, että väli tiivistetään halkaistulla Sitko-teipillä. Sen päälle liimataan 40 mm leveä valkoiseksi maalattu metallilista. Tässä kuvassa työn alla on eteisen ikkuna. Metallilista on poikkisaumassa paikallaan. Pystysaumassa näkyy vihreä teippi.