Kalusteet tulivat

Tänään tulivat kalusteet. Koska sisätyöt ovat vielä pahasti kesken, kalusteet kannettiin alakertaan odottamaan asennusta sitten joskus. Meille meinasi tapahtua 10 pisteen moka. Eilen Päivi muisti Keittiömaailman myyjän sanat: ”Muistakaa sitten varata paljon talkooporukkaa, kun kalusteet tulivat”. Saimme vuorokauden varoitusajalla kasaan seitsemän hengen porukan. Jokainen tuli tarpeeseen. Kalusteita on nimittäin paljon. En oikein vieläkään ymmärrä, miten ne kaikki mahtuvat taloon asennettuina. Esimerkiksi vessan kaappeja tuntui olevan ainakin tuplat sen, mitä kahdessa vessasse on tilaa. Nyt kalusteet vievät alakerrasta toisen makuuhuoneen, varaston ja osan kotiteatterista. Sateen kanssa oli lopulta tuuria. Saimme juuri kaikki hommat tehtyä ja nousimme autoon, kun ensimmäiset pisarat tulivat.

Kantaminen alkoi odottelulla. Olimme kutsuneet porukan kasaan kello 13:ksi. Tunnin päästä sain kuskilta soiton, että hänellä menisi vielä noin tunti. Kauhuajatuksia alkoi tulla mieleen, koska joku muisti, että sade alkaa ennusteen mukaan klo 15. Keksimme odotellessa muuta puuhaa talkooporukalle. Pihalla oli kaksi pinoa kipsilevyjä, jotka kannettiin sisään. Ne olivatkin odottaneet sitä, että ne kannetaan ”sitten joskus”. Olivathan ne oivaa verryttelyä kalusteita varten.

Kalusteiden kantaminen, vaikka raskasta olikin, tuntui hienolta. Syksyllä tehty suunnittelu konkretisoitui, kun sai katsoa ja koskea silloin paperille tehtyjä kaappeja. Erityisen hienot sävärit antoi puulaatikko, joka tulee keittiöön puulieden viereen. Jo edellisessä talossa kaipasin puuliettä, joten on hienoa saada se uuteen taloon.

Kantourakan jälkeen oikaisin yhtä pilaria rälläkällä ja poravasaralla. Emme olleet itse huomanneet pilarin vinoutta, mutta rappari huomautti siitä. Ei tuo iso homma ollut, mutta piti kuitenkin tehdä.

Rapparikaksikko jatkoi hommia. He saivat nyt kaikki kulmat ja smyygit listoitettua. Huomenna aloitetaan ensimmäisen kerroksen ruiskutus. Siinä vierähtää loppuviikko, ja juhannuksen ajan talo saa kuivua. En tiedä, kauanko toisessa kerroksessa menee, mutta ehkäpä jo kahden viikon päästä talossamme on oikea väri.

2 vastausta artikkeliin ”Kalusteet tulivat

  1. Arto Määttä

    Polttopuulaatikkomme on päälle päin samannäköinen kuin keittiön kaapitkin. Mekanismi on kippaavaa mallia. En löytänyt juuri tästä yksilöstä kuvaa, mutta tuon linkin takana on kuva vastaavalla tavalla toimivasta puulaatikosta: http://helenalindqvist.blogspot.com/2008_10_01_archive.html . Otimme laatikkoon pyörät, niin sitä on helppo siirrellä. Laatikon päälle tulee kivinen työtaso, joka toimii laskutasona puuhellan vieressä.

  2. Saara

    Pitääkin muistaa tämä talkooporukan kokoaminen! Muistelen meidänkin keittiöihmisen näin sanoneen, että väkeä olis suotavaa olla paikalla paljon. Meidän kalusteet tulevat muutaman viikon päästä, kovasti niitä jo odotellaan! 🙂

    Rupesi kiinnostamaan tuo teidän puulaatikko – millainen se on? Meidän uunin/lieden vieressä ei tilaa ole, mutta ajattelin, että tilaa pitäisi kyllä järjestää! Ei tarvitse sitten olla joka päivä puita kantamassa – ja olisivat halot ainakin kuivia. Itse voisin ehkä sen nikkaroida, jos aikaa jostain riittäisi..

Kommentointi on suljettu.