(Melkein) lopullista pintaa

Päivi on nyt nauhoittanut ja tasoittanut olohuoneen seinät ja katon kertaalleen. Siinäkin on aika paljon hommaa, mutta on hienoa että se etenee. Minä kärsin vieläkin flunssasta (niin kärsii Päivikin, mutta hän ei valita…), mutta sain silti jotain aikaiseksi viikonloppuna. Talossa on nyt rakennusaikaiset ovet kellarissa ja olohuoneessa. Lämpö pysyy paremmin sisällä – tai tällä hetkellä ulkona, koska talossa on sisällä viileää ja ulkona melkein hellettä. Valmistelin myös yläkerran kantavan seinän oikaisua ja tasoitusta.

Tänään talolla oli rakennustarkastuskokous. Käytiin rakennustarkastajan ja vastaavan kanssa talon rakentamiseen liittyviä juttuja, kuten rakenneratkaisuja, turvallisuuteen liittyviä asioita jne. Suunnittelimme myös vastaavan kanssa kellarin katon alaslaskun rakennetta. Olisi kiva jättää katto siihen korkeuteen, jossa se nyt on. Johonkin täytyy kuitenkin vetää IV-putket, joten alaslasku on pakko tehdä.

Ulkopinnan rappauksen olemme sopineet Järvelän Tasoiteteamin kanssa. Löytyi paikallinen tekijä, ja hän pystyy aloittamaan parin viikon päästä, kun ulkoportaat on valettu. Urakoitsija on nyt alkuviikon tehnyt portaiden muotteja ja raudoituksia. Valu menee näillä näkymin ensi viikkoon, koska tämä viikko on lyhyt. Samalla valetaan eteisen laatta.

Torstaista alkaen pidämme neljän päivän vapaan. Vanhempani tulevat käymään. Voimme Päivin kanssa keskittyä töihin, kun mummo pitää pikkulikasta huolta. Isäni lupasi pieniä polttopuita. Meiltä itseltämme puut saattaisivat jäädä pilkkomatta, joten hyvä että se tulee tehtyä.