Kuvia yläkerrasta

Viikonloppu meni minulla melkein kokonaan harakoille flunssan takia. Kävin kuitenkin eilen ottamassa kuvia, koska yläkerran seinät ovat tasoitusta ja maalausta vaille valmiit. Päivi sai saumattua ja kitattua aika paljon yläkerran makuuhuoneiden ja olohuoneen seinistä. Tänään urakoitsija levytti katosta loput. Lisäksi levytettiin eteisen ikkunoiden yläosien smyygit ennen kuin telineet purettiin. Olohuoneessa on ollut kätevä pyörillä liikkuva teline, jota on käytetty korkeiden seinien ja kattojen levytyksessä. Onneksi Päivi oli tänään puolikkaan päivän talolla, koska urakoitsija oli jo purkamassa tuota liikkuvaa telinettä saatuaan oman hommansa valmiiksi. Sovittiin, että se siirretään vuokraamossa meidän nimiimme, ja me käytämme sitä seinien ja kattojen tasoitushommissa.

Takkasydän tuli jo jokin aika sitten, ja se seisoo tontilla. Sen asennuksella ei ole kiire, koska se olisi vain tasoitustöiden tiellä.

Siellä on piuha poikineen. Tekniseen tilaan tulee aikamoinen nippu sähkö- ja datakaapeleita sekä tietysti vesi-, viemäri- ja IV-putket.

Sama hässäkkä eri suunnasta kuvattuna. Tulpattujen IV-putkien takana on toistakymmentä sähköputkea, joita ei ole vielä johdotettu. Niiden vieressä on keskuspölynimurin putki, jota on varmasti kiva jatkaa teknisen tilan puolelle.

Olohuone terassin oven suunnasta kuvattuna. Tässä kattolevyjä vielä puuttuu, mutta ne on asennettu tänään paikalleen. Oikealla on kantava väliseinä, jonka etupuolelle tulee takka. Suoraan edessä telineen takana on isomman makuuhuoneen ovi.

Vasemmalla on isomman makuuhuoneen ovia ja suoraan edessä on WC. Eteinen jää oikealle.

Onpa jotenkin sekavan oloinen tila, mutta telineet ehkä sotkevat vaikutelmaa. Suoraan edessä on keittiö. Vasemmalla on KHH:n ovi. Sen yläpuolelle tulee ILP:n sisäyksikkö, jonka putket on vedetty valmiiksi.

Keittiön ikkunat. Matalien ikkunoiden eteen tulee aamiaispöytä ja yläpuolelle kaappeja. Korkean ikkunan vasemmalle puolelle tulee astianpesukone.

Kodinhoitohuoneen tähän nurkkaan tulee lavuaari. Ovi näkyy vain osittain. Sen edessä on kurasyöppö. Lavuaarin vasemmalle puolelle tulee työskentelytaso. Seinälle tulee yläkaappeja, joita piti madaltaa reippaasti alkuperäisestä suunnitelmasta. Jostain syystä kuvittelimme seinän korkeuden olevan 2,7 m, mutta eihän se tuossa ollut kuin reippaat 2 metriä.

Kuvan keskelle tulee puuliesi, jonka liitäntä on valmiina. Sen yläpuolelle tulee liesikupu. Toinen kupu tulee kuvaajan selän taakse sähkölieden päälle. Kuvut on yhdistetty yhteiseen huippuimuriin.
Pikkulikka on innoissaan uudesta talosta ja sinne tulevasta prinsessahuoneestaan 🙂