Edistystä sisällä ja ulkona

Parin viikon sisällä talo on edistynyt sekä sisältä että ulkoa. Urakoitsija on tehnyt yläkerran sisäseinien rungot valmiiksi ja puurunkoiset on levytetty toiselta puolelta. Laitoimme itse (tai oikeastaan Päivi laittoi ja minä viihdytin pikkulikkaa) viikonloppuna yläkerran keskuspölynimurin putket paikalleen. Tällä viikolla IV- ja sähköasentaja tekevät omat hommansa, minkä jälkeen seinät voi levyttää toiseltakin puolelta.

Hormi asennettiin viime viikolla. Eilen se käytiin pinnoittamassakin, vaikka myyjän mukaan se pinnoitettaisiin samaan aikaan kuin takka. Eihän tuosta pinnoittamisesta periaatteessa ole haittaa, mutta vähän arveluttaa epätasaisen pinnan pölyyntyminen rakentamisen aikana. Takka asennetaan vasta sitten, kun seinäpinnat on tasoitettu, joten hormin pinnoittamisella ei sen puoleen ollut kiirettä.

Kaikki räystäslaudat ovat nyt paikallaan. Vielä pitäisi paneloida muuta kertopuupalkki, niin sitten katteiden rakenteet olisivat aika pitkälle valmiit. Talo rapataan jossain vaiheessa kesällä. Sen jälkeen talo onkin ulkopuolelta aika pitkälle valmis. Ulkopuolen portaatkin valmistuvat muutaman viikon sisällä, kunhan urakoitsija saa yläkerran sisäseinät valmiiksi.

Tuntuu siltä, että talo valmistuu ihan kohta. Siitä huolimatta valmiusaste on n. 60 %, joten eiköhän tuossa vielä tekemistä jää meillekin. Alakerran seinien runkotavara on jo hankittu, joten alamme Päivin kanssa pistämään seiniä sielläkin jossain vaiheessa pystyyn. Yritetään nyt saada yläkerta kuitenkin valmiiksi, koska suunnitelmamme on edelleen se, että muutamme taloon vaikka alakerta olisikin keskeneräinen.

Meillä oli viime viikolla sähkösuunnittelijan kanssa tapaaminen talolla. Vertasimme suunnitelmia käytäntöön ja niihin tuli pari pientä muutosta. Mitään isompaa ei enää muutettu, joten sähkösuunnitelmakin on valmis. Taloautomatiikka toteutetaan KNX:llä. Myös IV-kone (Enervent Pelican) kytketään siihen, jotta saadaan sen toiminnot samojen nappien taakse.