Sisäseinät nousevat

Edellisestä blogimerkinnästä onkin kohta kaksi viikkoa. Talolla on tapahtunut niin paljon, että toivottavasti muistan mainita kaikki. Maalasimme itse kahtena viikonloppuna räystäslautoja, ja ne on nyt lähes kaikki naputeltu paikalleen. Lisäksi maalasimme paneeleita, joilla verhoillaan terassien kattojen palkkeja. Iltaisin olemme käyneet siivoilemassa ja kantelemassa tavaroita paikasta toiseen. Päivi on ollut ahkerampi, ja hän on ottanut töistä pekkasiakin raksahommiin.

Viime viikolla tehtiin talon ympärillä vielä maatäyttöjä lopulliseen korkeuteen. Pihaa pitää muotoilla myöhemmin, mutta talon ympärystä on nyt suunnilleen lopullisessa korkeudessa. Varaston ympäristö tulee tehtyä sitten joskus, kun varasto on pystyssä. Näillä näkymin se menee ensi vuoteen. Kallio on joissain paikoin korkeammalla kuin etukäteen luulimme, joten pihasta ei tule ihan sellaista kuin olimme kuvitelleet. Jätämme kalliota näkyviin isohkolta alalta. Sinänsä tuo ei haittaa, tykkäämme kalliosta – ja onhan talon nimikin Louhikoto, joten kiveä pitää olla näkyvissä.

Saatuaan räystäslaudat tällä viikolla paikalleen, urakoitsijat siirtyivät sisähommiin. Ensimmäinen väliseinärunko on pystyssä, ja huomenna varmaan nousee lisää seiniä. Meillä on nyt heidän kanssaan sellainen sopimus, että he tekevät yläkerran seinät ja sisäkatot levytykseen saakka valmiiksi. Tasoituksen teemme itse tai sitten teetämme sen ruiskutasoituksena. Sen jälkeen vastuu töiden etenemisestä siirtyy meille. Teemme siis alakerran itse. Ulkotöistä he tekevät vielä portaiden valut ja samassa yhteydessä valetaan eteisen laatta.

Takapiha on nyt tämän näköinen. Olemme keränneet käytettyä puutavaraa pinoiksi, joista sen voi ottaa uudelleen käyttöön. Niiden takana tontin rajalla on muurikivä, jotka otimme talteen pohjatöiden aikana. Keskellä takapihaa on muuta iso lohkare, jotka saattavat jäädä niille sijoilleen.

Tähän kohtaan tulevat ruokailuterassin portaat. Niiden oikealle puolelle teemme pienen muurin, eli maan pinta nousee tuosta jonkin verran.

Pääoven eteen tulee puolen kerroksen korkuiset portaat ja tasanne, joka jatkuu talon vasemmalle puolelle ja varaston yläoven eteen. Koska varastoa ei vielä ole, ei tasannetta voi tehdä kokonaan valmiiksi.