Vastoinkäymisiä

Työmatkalta viime lauantaina tullessani oli taloa ilo katsoa. Katto oli päällä ja ikkunat asennettuna. Sehän on kohta valmis 🙂

Tämän viikon urakoitsijaporukka aloitti kääntämällä osan ikkunoista toisin päin. Olivat nimittäin pistäneet viime viikolla kiinteät ikkunat ylösalaisin. Tuo moka menee täysin Skaalan neuvonnan piikkiin. Ennen asennuksen aloittamista asentajat soittivat Skaalalle ja varmistivat, miten päin ikkunat tulevat. He eivät olleet ennen asentaneet juuri tällaisia ikkunoita, joten halusivat varmistuksen omalle päättelylleen. Skaalalla käskivät asentaa ikkunan juuri toisinpäin kuin he olisivat asentaneet. Miehet tekivät tietysti niin kuin valmistaja oli neuvonut, ja asentivat kaikki ikkunat samalla tavalla. Myöhemmin he ihmettelivät, miten vesipelti asennetaan ja soittivat uudelleen Skaalalle. Tällä kertaa eri henkilö kertoi, että ikkunat oli asennettu väärinpäin, joten ne piti pyöräyttää ympäri. Aluksi tämä jälkimmäinen neuvoja kertoi, että ensimmäinen neuvoja oli neuvonut väärin. Hetken päästä puheet kuitenkin muuttuivat, ja nyt Skaalalla kielletään väärien neuvojen antaminen. Että tämmöistä tällä kertaa. Kaikki olikin mennyt Skaalan kanssa hyvin tähän saakka.

Toinen vastoinkäyminen on tapahtunut kattoelementtien kanssa. Ne on nimittäin asennettu suhteellisen surkeasti. Aluskatetta, joka oli elementeissä valmiina, ei ole kunnolla limitetty, joten käytännössä vesi pääsee valumaan joissain kohdissa elementtien väliin. Lisäksi yhden elementin aluskate repeytyi ilmeisesti asennuksen aikana, joten se pitää korjata. Vastaava mestari ottikin jo yhteyttä Termateriin, josta luvattiin, että virheet tullaan korjaamaan. Ketään ei ole vielä näkynyt, mutta odotetaan vielä hetki.

Onneksi rakentaminen on edennytkin, ettei ole mennyt hermo kokonaan noiden vastoinkäymisten vuoksi. Terassin ja kuistien katon tukipilarit on pystytetty ja katon runko on valmistumassa. Ei mene varmaan pitkä aika, kun kattotiiletkin saadaan asennettua.

Yksi vastaus artikkeliin ”Vastoinkäymisiä

  1. mlp

    Tarkista samalla että selektiivilasit ovat oikeassa välissä oikein päin. Kun viet kaasusytkärin liekin lähelle ikkunalasia niin peilikuvista toinen liekki esittäytyy liilan/sinertävän värisenä. Silloin kaikki on OK.

    Sytkäritesti tehdään siis ikkunan sisäpuolelta (talon sisältä)

Kommentointi on suljettu.