Raksalla tapahtuuTänään tapahtui raksalla paljon. Heti aamusta tuli kuorma-autolla kertopuupalkkeja, kestopuulankkuja ja muuta puutavaraa. Näistä olisi tarkoitus tehdä taloon räystäät ja terassien katot. Sitten tulikin L&T tuomaan vaihtolavan pois vietävää harkkojätettä varten. Vaihtolavaa tilatessani ei tullut mieleenkään, että niitä on eri kokoja. Meille tuli sit lava, joka oli sieltä pienemmästä päästä. Ei mahtunu läheskään kaikki harkkojäte lavalle – ei tosin olis varmaan mahtunut isommallekaan lavalle, sillä jätettä on tosi paljon. Yritin kuitenkin saada mahdollisimman paljon tavaraa mahtumaan lavalle, joten koetin latoa harkonjämät suhteellisen tiiviisti. Ellei isukki olisi tullut avuksi harkkoja kantamaan, niin olisin varmaan vieläkin niitä kantamassa.

Seuraavaksi saapui nosturiauto nostamaan metallipalkit väliseinän päälle. Lopuksi tuli yksi kuorma betonia eli nyt on viimeinen seinävalu tehty ja samalla valettiin loput pilarit terasseja varten. Seuraavaksi voidaankin asentaa kattoelementit ja alkaa räystäiden ja terassien kattojen teko. Kattoelementtien asennus pitäisikin alkaa maanantaina. Kattoelementeissä tuli hienoisena yllätysmomenttina se, että niissä ei olekaan ruoteita valmiina eli raksaukot joutuu ne näppäämään paikalleen. Kattotiilien toimitusta suunniteltiin alustavasti viikon 12 lopulle.

Ikkunat pitäisi tulla huomenna, joten voi olla, että alkavat laittaa niitä paikoilleen. Tänään he ainakin ottivat ikkuna-aukoista loput tuet ja muovit pois. Tämä tosin tarkoittaa sitä, että tiivistysteippaukset pitää tehdä vasta ikkunoiden asennuksen jälkeen. Jos eivät kuitenkaan ikkunoita ehdi asentaa, niin koetan viikonloppuna saada teippaukset tehtyä.

Valu menossa.

Yksi vastaus artikkeliin ”Raksalla tapahtuu

  1. Päivi

    Yritin tänään ostaa sitä tiivistysnauhaa ikkunoihin. Puukeskuksella sitä piti olla, vaan eipä ollukkaa. Ei ollu myöskään muissa Lahden rautakaupoissa. Piti laittaa kysely suoraan Tiivistalolle eli viikonloppuna tuskin teippailen…

Kommentointi on suljettu.