Seuraava valu lähestyy

Seuraava seinävalu on näillä näkymin maanantaina. Kellarin seinää on tehty vajaa 2 metriä lattiapinnasta ylöspäin, joten valukorkeudeksi tulee n. 1,5 metriä. Se onkin ihan sopiva korkeus. Työtä on pikkuisen hidastanut ikkunat, joita varten seinään pitää jättää aukot. Ikkuna-aukkoihin tulee kestopuusta kehikko, joka jää paikalleen valun jälkeen. Siihen on näppärä kiinnittää karmit myöhemmin. Ikkuna-aukon alapuolelle ja molemmille sivuille tulee yhdet harjateräkset. Aukon yläpuolelle tulee palkkiraudoitus. Kahden lähekkäin olevan ikkunan väliin tulee tolpparaudoitus. Muita rautoja ei maan pinnan yläpuolelle jäävään seinään tule. Maan alle jäävä seinä pitää raudoittaa maanpainetta vastaan.

Edellisessä kirjoituksessani mainostamani 660 litran energiajäteastia ei riitä mihinkään. Ikkuna- ja oviaukkojen kohdalta passiivitriplopalasia tulee niin paljon, että niitä pitää viedä erikseen jätteenkäsittelyyn. Pakkausmuoveille ja vastaaville jäteastia riittäisi. Teemme niin, että kun triplojätettä tulee peräkärryllinen, käymme heittämässä sen erikseen. Muu jäte menee astiaan, johon tilaan tyhjennyksen tarpeen mukaan. Sekajätteelle varattu 240 litraa riittää tässä vaiheessa mainiosti.

Kävimme tänään siivoamassa tonttia, ja alla on kuvasaldoa siltä reissulta. Kuvista ei erota korkoeroa viikon takaisiin kuviin. Alkuviikosta talon ympärille ja sisälle ajettiin soraa arviolta puolisen metriä. Nyt talon etupuolen maan pinta on suunnilleen lopullisessa korkeudessaan. Sivuilla ja taakse tulee vielä täytettä, kunhan seinät ja ontelolaatat saadaan paikalleen.

Näkymä tontille tultaessa. Musta kuutio keskellä on pilariharkkoja, jotka kuuluvat talon taakse tuleviin pilareihin. Talon vasemmalla sivustalla on tikkaat pystyssä kohdassa, johon tulee pääovi.
Alakerran toisen makuuhuoneen ikkunat. Ennen ikkunoiden asennusta passiivitriplojen päät tasataan puukehikon tasalle.

Samat ikkunat sisäpuolelta. Harkon paksuus sisäpuolella on 80 mm, ja varmuuden vuoksi aukot tuetaan sisäpuolelta laudoilla valun ajaksi.


Näkymä talon oikealta laidalta, jossa on kellarin kuraeteisen ovi. Etualalla on toisen makuuhuoneen ikkuna, aulan ikkuna ja pukuhuonene ikkuna. Suoraan edessä on maakellarin oviaukko.
Eteisen lattia on kerrosten puolivälissä, ja se valetaan erikseen paikallaan. Se raudoitetaan kiinni ulkoseinään. Raudat on pistetty paikalleen ennen valua, joten valettuun seinään ei tarvitse porata reikiä. Muutkin kiinnitykset, kuten seinätikkaiden kiinnikkeet, pistetään paikalleen ennen valua.