Sähkö tuli

Tontillemme tuli tänään sähkökeskus. Sitä olikin odotettu, koska urakoitsija oli käyttänyt aggregaattia sähkötyökaluille. Keskuksessa on 2 kpl 230 V:n pistoketta ja 1 voimavirtapistoke. Se toimii siis työmaakeskuksena siihen saakka, kun sähköt vedetään taloon saakka.

Toinen odotettu asia, joka tuli tänään, olivat jäteastiat. Meille tuotiin 240 litran sekajäteastia ja 660 litran energiajäteastia. Suunnittelin, että noilla pitäisi pärjätä, kun muistaa tilata tyhjennyksen oikein. Käytännössä energiajätettä tullee isompia mällejä kerralla, mutta ne viemme itse peräkärryllä. Jäteastioita käytetään pienempien jäte-erien kanssa.

Talon sisäpuolen ja ympärystän täyttä on menossa hyvää vauhtia. Sadevesiviemärit ja routaeristeet asennetaan myös tällä viikolla talon ympärille. Sen jälkeen seinät voikin rakentaa ylös saakka. Forecan 10 päivän ennuste lupaa tälle viikolle sopivia pakkasia, joten valuja voisi nyt tehdä. En tiedä, milloin seuraava valu on, koska täytöt ja harkkojen pystytys pitää tehdä sitä ennen. Tästä eteenpäin seinissä on ikkuna-aukkoja, ja ne hidastavat harkkojen ladontaa. Ensi viikolle tiistaista eteenpäin luvataan yli -15 asteen pakkasta, mutta eipä tuo ennustus ole koskaan ollut noin pitkälle saakka luotettava.

2 vastausta artikkeliin ”Sähkö tuli

 1. Anonymous

  Kiva talo teille tulee! Tsemppiä vain!
  Meillä onneksi jo melkein kaikki valmista!
  Päiville terkkuja!
  T. Elli & co. from Espoo

 2. Anonymous

  Mikään ei voita omalla tontilla keitetyn kahvin/teen makua eväsleipien kera!

  Kannattaa tontille hommata heti 2-3 20m mittaista sähkökelaa. On ”hiukka” helpompaa kun ei tarvitse johtojen kanssa säätää.

Kommentointi on suljettu.