Tontin siivoamista

Viikonloppuna kävimme siivoamassa tonttia ja polttamassa risuja ja oksia. Lauantai oli sateinen ja tuhnuinen päivä, ja se menikin ”märkiä poltellessa”, kuten sanonta kuuluu. Emme oikein saaneet kasaa kunnolla palamaan. Sunnuntaina oli parempi keli, joten polttaminenkin meni hiukan paremmin, kuten kuvasta näkyy. Kaksi kasaa vielä jäi, ja voi olla, että ne jätetään polttamatta ja ajetaan jonnekin pois.

Ostimme viime viikolla Logmatic-kiilakirveen, ja kokeilin sitä viikonloppuna. Meillä on isoin malli, eli LM-250. Etukäteen olin kuullut siitä ristiriitaisia kommentteja, mutta minusta tuo vehje on toimiva. Se vaatii ehdottomasti kovan alusta, joka ei jousta pöllin alla. Pilkoin muutaman n. 20 cm halkaisijaltaan olevan 35-senttisen mäntypöllin. Tuon kokoista puuta ei kannata Logmaticilla yrittääkään halkaista keskeltä. Se pilkkoutuu kuitenkin nopeasti, kun aloittaa reunasta ja napsii sopivan kokoisia pilkkeitä. Logmaticin etu on se, että pölliä voi pitää pystyssä jalalla samalla, kun sitä pilkkoo. En pitäisi jalallani paikallaan pölliä, jota yritän halkaista tavallisella kirveellä 🙂 Huomasin myös sen, että kuulosuojaimet ovat ehdottoman pakolliset Logmaticin kanssa. Eilen minulla ei niitä ollut, ja korvat soivat pitkään hakkaamisen jälkeen. Hakatessa melu ei tunnu pahalta, mutta iskuääni on oikeasti voimakas ja terävä, joten se ei tee kuulolle hyvää.

Suunnittelu ei ole edennyt meillä viime päivinä yhtään. Arkkitehdin kanssa on keskiviikkona palaveri, ja silloin talon pitäisi olla valmis luvan hakemista varten. Toivottavasti se on, ettei luvan hakeminen enää lykkäänny. Hommiin pitäisi kuitenkin päästä, että saisimme rungon pystyyn ennen talven kovimpia pakkasia. Urakoitsijat on varattu, joten kunhan paperityöt saadaan kuntoon, työt voidaan heti aloittaa.