Lomat painaa vai missä vika

Olen yrittänyt kerätä tietoja hieman harvinaisemmista ratkaisuista, joita olemme suunnitelleet taloomme. Tähän joukkoon kuuluvat mm. SPU-passiivikattoelementti, nestekiertoinen maapiiri tuloilman esilämmitykseen ja jäähdytykseen sekä ilmanvaihtokone, jossa on jäteilmasta lämpöä pumppaava PILP. Näiden toteutumiseen vaikuttaa luonnollisesti hinta paljon, ja sitä varten olen yrittänyt saada tietoa valmistajilta ja myyjiltä. En tiedä, mikä tiedonkulussa mättää, kun vastauksia ja tietoa tulee todella nihkeästi.. Ehkä tällainen yhden talon rakentaja ei ole kovin kiinnostava. Tai sitten kaikki ovat olleet kesälomalla.

Mielelläni hankkisin tiedon tiedon sen lähteeltä, eli laitteen valmistajalta. Rautakaupan myyjät osaavat kertoa perusasiat niistä laitteista, joita kaikki yleensä ostavat. Jos asiakas haluaa jotain harvinaisempaa, niin silloin tietoa ei ole – tai mikä vielä pahempaa, jaetaan väärää tietoa. Mutta jospa se tästä. Netistähän sitä tietoa saa joka asiaan, niin miksei sitten tähänkin 🙂 Toisaalta ainakaan palvelua ei mielellään osta paikasta, josta ensimmäistäkin yhteydenottoa saa odottaa pitkään. Tietäähän tuon, miten itse palvelun kanssa sitten käy.

2 vastausta artikkeliin ”Lomat painaa vai missä vika

 1. Arto Määttä

  Olin jo löytänyt mainitsemasi blogit, ml. sinun blogisi. Kiitos silti vinkeistä. Muiden blogien lueskeleminen on sekä mielenkiintoista että hyödyllistä, joten lisääkin saa vinkata.

  Arto

 2. Harri

  Terve!

  Löysinpä tänne Blogilistan kautta.

  Pari linkkivinkkiä, jos et ole jo törmännyt:

  Jos en ihan väärin muista, tuolla taitaa olla joku tuollainen SPU-katto: http://tvarjola.blogspot.com/
  Tapani kertonee mielellään lisää.

  Täällä on myös passiivitalo tekeillä ja rakentaja on hyvin innokas kertomaan kokemuksiaan, kannattane olla yhteydessä:
  http://villaunelma.fi/blog

  Ja sitten vielä oma blogini, ei tosin passiivitalosta, mutta arkkitehdin käyttö suunnittelussa ainakin on yhteistä:
  http://kotilahelaan.blogspot.com/

  Onnea projektiin!!

  t:Harri

Kommentointi on suljettu.