Lomat painaa vai missä vika

Olen yrittänyt kerätä tietoja hieman harvinaisemmista ratkaisuista, joita olemme suunnitelleet taloomme. Tähän joukkoon kuuluvat mm. SPU-passiivikattoelementti, nestekiertoinen maapiiri tuloilman esilämmitykseen ja jäähdytykseen sekä ilmanvaihtokone, jossa on jäteilmasta lämpöä pumppaava PILP. Näiden toteutumiseen vaikuttaa luonnollisesti hinta paljon, ja sitä varten olen yrittänyt saada tietoa valmistajilta ja myyjiltä. En tiedä, mikä tiedonkulussa mättää, kun vastauksia ja tietoa tulee todella nihkeästi.. Ehkä tällainen yhden talon rakentaja ei ole kovin kiinnostava. Tai sitten kaikki ovat olleet kesälomalla.

Mielelläni hankkisin tiedon tiedon sen lähteeltä, eli laitteen valmistajalta. Rautakaupan myyjät osaavat kertoa perusasiat niistä laitteista, joita kaikki yleensä ostavat. Jos asiakas haluaa jotain harvinaisempaa, niin silloin tietoa ei ole – tai mikä vielä pahempaa, jaetaan väärää tietoa. Mutta jospa se tästä. Netistähän sitä tietoa saa joka asiaan, niin miksei sitten tähänkin :) Toisaalta ainakaan palvelua ei mielellään osta paikasta, josta ensimmäistäkin yhteydenottoa saa odottaa pitkään. Tietäähän tuon, miten itse palvelun kanssa sitten käy.