Porraskäytävä etenee – ja pihakin on siisti

Porraskäytävä ja eteinen lähestyvät pikkuhiljaa valmistumista. Päivi maalasi viime viikonloppuna porraskäytävän seinien yläosan. Vanhempani tulivat täksi viikoksi talkoisiin, ja isäni purki alkuviikosta porraskäytävään rakennetun väliaikaisen tason. Tänään Päivi on tasoittanut porraskäytävän alaosan seiniä.

Eilen aamulla talolla kävi portaiden asentaja mittaamassa porraskäytävän. Portaat menevät valmistukseen ensi tai sitä seuraavalla viikolla. Toimitus ja asennus on sovittu viikolle 46. Pinnat eivät ole vielä valmiit, mutta suunnitelmien mukaan saamme porraskäytävän ja eteisen siihen kuntoon, että portaat voi asentaa. Vielä pitää tehdä alakerran aulan katon alaslaskua, viimeistellä porraskäytävän seinien alaosat ja pistää lattiapinnat ylä- ja ala-aulaan sekä eteiseen. Ala-aulan laminaattia ja eteisen laattaa ei ole vielä edes valittu, mutta eiköhän me se ehditä tehdä. Ensi viikon alussa talolle tulee paikallinen rakennusmies tekemään näitä hommia. Alunperin suunnittelimme tekevämme ne itse, mutta kun selkäni petti, niin on pakko käyttää ulkopuolista työvoimaa. Alustavasti olemme sopineet myös yläkerran vessan laatoitushommistakin.

Isäni käytti pari päivää ulkotöihin. Muuttotarkastusta varten terassia ja pihaa piti tehdä turvalliseksi. Tämä tarkoitti portaiden kaiteita ja kulkuesteitä terassille. Lisäksi isäni kattoi polttopuupinot vanhoilla kattopelleillä, jotka saimme Päivin vanhemmilta. Lopuksi hän siivosi järjesteli loput jätepuukasasta ja siisti takapihan siihen kuntoon, että lumi voi tulla. Talolle on nyt paljon mukavampi mennä, kun takapiha on siisti. Eilen teknisen tilan seinät saivat värin pintaan, eli isäni maalasi ne. Seuraavaksi tilaan pitäisi tehdä vesieristys lattiaan.

Talossa on ollut mukavan lämmintä. Tänään olohuoneeseen mennessäni tuli mieleen, että onkohan siellä jo liiankin lämmin. Olemme pitäneet kahta sähkölämmitintä päällä kuivatuksen vuoksi. Lisäksi takkaa on lämmitetty melkein joka päivä.

Pääoven portaisiin piti tehdä käsijohde. Ylemmäs tuli turvakaiteita, jotta KHH:n ovelle voi kävellä ilman pelkoa putoamisesta.
Ruokailuterassin portaatkin saivat kaiteen. Ennen talvea nämä portaat otetaan pois käytöstä, mutta vielä niitä tarvitaan.

Parveke otettiin pois käytöstä.

KHH:n ovelle pääsee väliaikaisia portaita pitkin. Osa terassia otettiin myös pois käytöstä.

Takapiha näyttää tältä. Kalliolla on vielä jonkin verran soraa ja kasviainesta. Sade saa puhdistaa kallion, ja loput vedetään vaikka painepesurilla sitten joskus. Jonkin verran on vielä pöllejä halottavaksi, mutta niitä ei kannata enää halkoa. Palataan asiaan keväällä.

Polttopuut saivat katon päälleen. Tätä ennen niiden suojana oli rakennusmuovi, joka ei kestänyt UV:tä. Puut siis saivat vettä niskaansa tässä välillä, mutta jospa ne pakkasten tullen hiukan kuivahtaisivat.

Polttopuiden määränpää näyttää tältä. Takan pinnassa on antiikkilastirappaus. Luukun edustalle pistettiin musta laatta.

Eteisen seinien yläosat ovat valmiina tämän näköiset. Sama väri jatkuu yläaulassa. Ala-aulasta tehdään ruskeampi.
Teknisen tilankin seinät ovat valmiit. Väriksi valittiin maalarinvalkoinen 🙂

Jakotukkien ja muiden putkien ympärille valettiin korokkeet mahdollisen vesivahingon varalta. Minä aloitin, mutta betoni loppui kesken. Päivi viimeisteli homman.

Yksi vastaus artikkeliin ”Porraskäytävä etenee – ja pihakin on siisti

Kommentointi on suljettu.