Kohta jysähtää

Juttelin eilen pääsuunnittelijan kanssa töiden aloittamisesta. Hän on jo sopinut maatyöurakoitsijan kanssa töiden aloittamisesta ensi viikolla. Näillä näkymin keskiviikkona tulee kaivinkone tontille. Louhiminen alkanee ennen viikonloppua. Odotamme vielä rakennesuunnittelijalta perustussuunnitelmaa, mutta hän on luvannut toimittaa sen viimeistään ensi keskiviikkona. Se siis ehtii niin, ettei töiden aloittamista tarvitse lykätä sen vuoksi.

Kävimme tänään Skaalalla Vantaalla tarkistamassa ikkunat. Niihin oli tullut pieniä muutoksia aikaisempiin piirustuksiin verrattuna, joten lista meni joiltain osin uusiksi. Valitsimme ulko-ovet samalla kertaa. Nyt on vielä lopullisesti valitsematta se, ovatko ovet Skaalan Alfa- vai Beeta-tyyppiä. Alfalla on hieman parempi lämmöneristävyys, mutta on sillä hintaakin enemmän. Energiatasauslaskelmasta ynnäilin, että Alfa-ovet säästäisivät meillä 30 €/vuosi. Kovin paljon enempää niistä ei siten kannata maksaa. Saamme myös option Skaalan uudesta FrostFree-ikkunapinnasta. Se estää ikkunan ulkopinnan huurtumisen, joka on kuulemma tyypillistä matalaenergiaikkunoille syksyisin ja keväisin.

Ikkunatyyppi on Skaala Skandia Alfa. Makuuhuoneen, vessan ja pukuhuoneen ikkunat ovat avattavia. Muut ikkunat ovat kiinteitä ikkunoita. Jako oli noin aika luonteva, ja nyt mikään ikkunoista ei ole aivan mahdoton pestä. Avattaviin ikkunoihin tulee integroitavat sälekaihtimet. Pääovi on Skaala UO 108 S. Meidän ovessamme ei ole linkin oven tammilistoja. Muut ulko-ovet ovat tyypiltään Skaala IOAL-parvekeovia. Ikkunoiden ja ovien ulkoväri on tumman ruskea (RR32). Sama väri tulee ränneihin ja syöksytorviin sekä kattoturvatuotteisiin.

Pääsuunnittelija kertoi, että palomestari oli tehnyt yhden muutoksen piirustuksiin. Yksi varaston ikkuna pitää siirtää, koska se on liian lähellä autokatosta. Vaihtoehto siirtämiselle olisi ollut ikkunan tekeminen palon kestäväksi, mutta siihen ei varmaankaan mennä. Arkkitehti ei ole vielä kuullut siirrosta. Saa nähdä, millainen on reaktio 🙂

Pikkuhiljaa alkaa jo jännittää, kun talon rakentaminen konkretisoituu. Hieman pakkanen ja lumi laskivat mielialaa, mutta ainakaan pääsuunnittelija ei ole niistä mitenkään huolissaan. Eipä sitten mekään olla hirveästi asiasta huolestuttu.